Over ons

Wij zijn Anita Siegers, Geanne Maarsingh en Margreet Boekhold, alle drie wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland.

Vlnr: Anita Siegers, Margreet Boekhold, Geanne Maarsingh

Anita en Margreet hebben eerst in het ziekenhuis gewerkt en daarna de overstap gemaakt naar de thuiszorg en bij Buurtzorg terecht gekomen. Geanne is na haar opleiding begonnen bij Buurtzorg en is nu gestart met de opleiding HBO- V.  Toen Anita en Margreet gestart zijn bij Buurtzorg kwam de Palliatieve zorg meer in opmars en kregen we veel palliatieve cliënten. Beide hebben we hier veel affiniteit mee en er viel en vooral valt nog veel te leren.

Het feit is dat er in onze regio weinig scholingen zijn met betrekking tot de palliatieve zorg, die betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Wij hopen niet alleen de belangstelling te trekken van mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar door de scholingen laagdrempelig te houden deze  ook toegankelijk zijn voor mantelzorgers en familie. Ons doel is dan ook om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Toen Sander de Hosson, longarts te Assen, meer bekendheid kreeg riepen veel collega’s: “Eigenlijk zou hij ons een keer lezing moeten geven”. Dus hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en hem benaderd of hij mee wilde werken. Sander de Hosson wilde dit doen en toen zijn we begonnen met de organisatie.

In 2017 heeft onze eerste scholing plaatsgevonden. Toen met twee sprekers, een huisarts in Stadskanaal en Sander.

Inmiddels hadden wij een Facebook pagina gemaakt en de reclame ging vanzelf. We hadden een zaal gehuurd in het Geert Teis theater te Stadskanaal. Er was ruimte voor 200 personen en deze kaarten waren snel uitverkocht. We hebben toen alles handmatig gedaan waaronder de kaartverkoop en sponsoring. Iedereen reageerde vol lof over deze scholing. De vraag was of we het vaker gingen doen. Geanne is halverwege de eerste editie toegevoegd aan de organisatie en met zijn drieën hebben we volledig de tweede editie georganiseerd.

Aangezien het steeds groter is geworden en we niet alles meer zelf kunnen doen hebben we de hulp ingeroepen van Ecare TCS, een ICT bedrijf die ook werkzaamheden verricht voor o.a. Buurtzorg.

De tweede editie werd anders van opzet, 4 sprekers, een theaterzaal voor 600 personen was binnen twee weken uitverkocht! Sander de Hosson had wederom een aandeel tijdens deze scholing.

Inmiddels bijna twee jaar later, werken we aan een website en is de derde editie gepland op 4 februari 2019 in Martiniplaza te Groningen.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De kaartverkoop zal begin oktober van start gaan.

Verder hopen wij in de toekomst wat meer landelijke naamsbekendheid op te bouwen en de palliatieve zorg meer om de kaart te zetten.