Bestel nu tickets voor theatercongres ‘Later begint vandaag’ over Palliatieve zorg.

Na het grote succes van afgelopen oktober met een uitverkochte theaterzaal in Nieuwegein, gaat het theatercongres dit jaar verder het land in. ‘Later begint vandaag’ is de vijfde editie van Palliatief in Balans en zet daarmee palliatieve zorg steeds steviger op de kaart. Dit voorjaar vindt het vernieuwde theatercongres met nieuwe sprekers plaats in maar liefst twee steden: Assen en Hengelo (OV).

Verpleegkundigen Margreet Boekhold, Anita Siegers en Geanne Maarsingh willen palliatieve zorg meer bespreekbaar maken, en dát op een laagdrempelige en toegankelijke wijze. Met dit bijzondere theatercongres geven zij zorgverleners meer houvast over het dragelijker maken van stervensbegeleiding. Voor de cliënt én voor zichzelf.

Theatercongres
‘Later begint vandaag’ is een theateravond voor iedereen die werkzaam is in de zorg en meer kennis en kunde wil hebben omtrent stervensbegeleiding. Door het congres te combineren met theater delen we prachtige verhalen, praktische vakkennis en ervaringen met een lach en een traan, dit met muzikale intermezzo’s.

Voor wie?
Iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg is van harte welkom. Van mantelzorgers en vrijwilligers tot (wijk)verpleegkundigen, (huis)artsen, apothekers en helpenden zorg en welzijn.

Programma
Het theatercongres vindt plaats op:

Dinsdag 21 april in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk te Assen bestel tickets
Dinsdag 26 mei in de Schouwburg Hengelo te Hengelo (OV) bestel tickets

De kosten van de tickets zijn € 48,00

Ontvangst en kennismarkt17:30 - 18:30 uur
Opening18:30 - 18:40 uur
Jos de Blok
Welkomstwoord (aanwezig in Hengelo)
18:40 - 19:00 uur
Rob Bruntink
Hoe ga ik in gesprek over het levenseinde?
19:00 - 19:45 uur
Sander de Hosson
Palliatieve zorg in de praktijk
19:45 - 20:45 uur
Pauze20:45 - 21:15 uur
Manu Keirse
Hoe helpen bij verlies?
21:15 - 22:15 uur
Afsluiting22:15 - 22:30 uur
Mogelijkheid tot nazit in de foyer22:30 - 23:00 uur

Over de sprekers

Jos de Blok
Jos de Blok is oprichter en directeur van Buurtzorg Nederland en heeft een unieke visie op het organiseren en uitvoeren van zorgverlening. Met Buurtzorg Nederland heeft hij voor een grote vernieuwing in de gezondheidszorg geleverd, waar managementlagen niet aan de orde zijn.

Rob Bruntink
Rob Bruntink is onder andere hoofdredacteur van de veelal bekende tijdschriften over palliatieve zorg: Pallium en Pal voor u. Daarnaast is Rob auteur van een aantal interessante boektitels, columns en blogs over verschillende thema’s rondom palliatieve zorg. Dit wordt onder andere gepubliceerd in opinieartikelen in landelijke media (NRC, Volkskrant, Trouw, Nederlands Dagblad). Zijn kennis deelt hij regelmatig middels congressen of lezingen over thema’s als palliatieve sedatie, afscheid nemen, hospicezorg etc.

Sander de Hosson
Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en is opgeleid in het Martiniziekenhuis in Groningen. Hij is allround longarts, maar heeft een enorme compassie en inzet voor de palliatieve zorg. Voor het Dagblad van het Noorden verzorgde hij enkele jaren een column, waarin hij zijn ervaringen in de palliatieve zorg deelt. In 2018 publiceerde de Hosson het boek “Slotcouplet”; een bundeling van alle columns.

Manu Keirse
Prof. dr. em. Manu Keirse (73) is klinisch pyscholoog, rouwdeskundige en doctor in de geneeskunde. Inmiddels is hij in zowel in België als Nederland bekend. Als expert op gebied van rouwverwerking, palliatieve zorg en patiëntenbegeleiding maakt prof. Keirse onderwerpen als verlies van gezondheid, het leven en verlies van een dierbare bespreekbaar. Daarbij wordt de koppeling gemaakt welke rol je als zorgmedewerker hierin kan innemen. Het thema van dit congres is vernoemd naar één van de vele boeken die door hem zijn geschreven: “Later begint vandaag”.

Sponsor worden?
Deze avond is een uitstekende gelegenheid om als organisatie een breed publiek te bereiken in de zorgsector. Wie bieden verschillende sponsorpakketten aan: van een standhouderpakket tot twee communicatiepakketten waarmee u op verschillende momenten en uitingen onder de aandacht komt.

Auteur

Gerelateerd